zaterdag 21 november 2009

EYS KRANJ 2009

Vandaag was het de laatste EYS wedstrijd van het jaar in Kranj (Slovenie).Ignace had tijdens de herfstvakantie de griep gehad en had daardoor zijn voorbereiding grondig moeten aanpassen.
Vandaag klom hij twee goede kwalificatieroutes waarmee hij een 20 ste plaats behaalde .
Met dit resultaat bevestigt Ignace zijn 14° plaats in de algemene rangschikking van de EYS.
Een mooie voortuitgang want vorig jaar was hij maar 29° in de algemene rangschikking.
Er was veel concurrentie waardoor vandaag geen enkele Belg in de finale geraakte.
De Nederlander Tim Reuser Jongens A behaalde een 10° plaats en was gekwalificeerd voor de finale morgen. In deze finale haalde Tim de 10° plaats.

De uitslagen van de Belgen :

Loic Timmermans 14de Jongens B op 35 deelnemers
Ignace 20 ste Jongens B op 35 deelnemers
Jurgen Lis 25ste Jongens Juniors op 30 deelnemers
Lukas Geukens 29 ste Jongens B op 35 deelnemers
Sebastien Berthe 25 ste Jongens A op 34 deelnemers
Cedric Claert 32ste Jongens A op 34 deelneers
Manon Baily 26ste Meisjes A op 27 deelneemsters

zondag 15 november 2009

Peter Belien 2009


Zaterdag 14 November 2009 was het de derde Peter Belien boulderwedstrijd. Peter Belien is een toffe klimmer geweest maar is reeds op jonge leeftijd gestorven. Om hem te herinneren hebben ze deze wedstrijd ingericht. Dit jaar was er voor de eerste keer een aparte categorie voor de Jeugd -13 jarigen.
Vermits Manolo twaalf jaar is, kon hij nog juist deelnemen. Ignace zag zo’n wedstrijd ook wel zitten en nam deel bij de volwassenen. Celine Cuypers van het Klimax team was er ook. Er werden voor de categorie – 13 jarigen 10 boulders gemaakt. Indien ze deze hadden gedaan mochten we ook de 30 boulders van de volwassenen klimmen.
Al een geluk want de 10 boulders waren veel te gemakkelijk voor Manolo.Hij en Céline topten deze allemaal van de eerste poging. Ze deden daarna dan de boulders van de volwassenen en dat was super leuk.
Iedereen klom tot ze niet meer konden .Je had namelijk genoeg tijd van 10.00Hr tot 17.00 Hr.
Manolo topte de meeste boulders van de -13 jarigen en werd eerste. Céline speelde vooral coach voor de andere kinderen maar op het laatste schoot ze ook in gang en werd nog tweede. Ignace klom sterk en werd 22ste bij de mannen.
We bleven s’avonds nog kijken naar de finale van de vrouwen en mannen. Een spannende wedstrijd.Manolo was moe en voldaan en verlangde naar zijn bed. De eerste bij de mannen Nicolas won een flatscreen TV !! Bijde vrouwen won Magali Hayen.
Het was een zeer toffe en goed georganiseerde wedstrijd die we iedereen kunnen aanraden. Je moet er wel rap bijzijn want er zijn maar 20 deelnemers toegelaten bij de -13 en 100 bij de +13 jarigen.