zondag 31 januari 2010

Kyano is geboren !


Vrijdag 29 Januari 2010 is Kyano geboren.Kevin, de neef van Ignace en Manolo en zijn vriendin Yenna zijn de trotse ouders geworden van hun zoontje Kyano.
Hij woog 3.6 Kg en is 49 cm lang.
Een schattige baby!

Deze tekst staat op zijn geboorte kaartje :
Ik kreeg van mama een ballon waarin ik negen maanden leven kon.
Nu werd die toch wat klein en dat vond ik niet meer fijn.
Dus heb ik hem maar lek gestoken en ben er zelf maar uit gekropen.

zondag 24 januari 2010

Open L'escale 2010


Zaterdag 23 Januari 2010 vond de derde wedstrijd van de Belgium Youth Cup plaats in klimzaal L'Escale te Arlon .De zaal had een prachtige grote boulderzaal bijgebouwd en maakte het opwarmen en de isolatie voor de finale een stuk aangenamer vergeleken met de vorige jaren.
Er waren dit jaar ook deelnemers uit Nederland,Duitsland en Frankrijk.

Ignace en Manolo topten beiden hun selectie routes en zaten zo in de finale.Van het Klimax wedstrijd team gingen ook Laura Van Bruysel,Anak Verhoeven,Laure-Ann Stevens,Piersens Joke ,Cedric Binst,David Le Duc,Nicolas Stevens en Yannick Lis door naar de finale.Grote afwezig in de finale was Céline Cuypers die de start van de tweede selectie route volledig miste.

Manolo mocht als eerste in zijn categorie klimmen in de finale.Hij klom vloeiend maar vond niet de juist manier na 29 bewegingen waardoor hij de top niet bereikte maar was wel tevreden over zijn prestatie.Hij behaalde de derde plaats in zijn categorie C jongens.

Ignace klom zeer mooi en gecontroleerd en vond een mooie rustpas na driekwart van de route.Hij was nog niet verzuurd,klom verder maar strande enkele grepen onder de top .Hij werd tweede in zijn categorie B jongens.Zodat het podium hetzelfde was als vorige week.

De favorieten Anak en Laura behaalden weer de eerste plaats !
Joke Piersens behaalde een tweede plaats en David Le Duc een derde.
Cedric miste juist het podium met zijn vierde plaats.
Het Kimax Team werd tweede in de teamrangschikking.Op het einde was er ook de uitreiking van de BYC cup.De meisjes van Klimax Anak,Celine,Laura en Laure-Ann mochten de beker in ontvangst nemen.
Proficiat !
Het Klimax team werd tweede in de teamrangschikking.

zondag 17 januari 2010

Open Vlaams 2010


Gisteren was het jaarlijks Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap in de Klimax te Puurs.Deze wedstrijd bepaalt welke Vlaming zich Vlaams kampioen mag noemen in zijn categorie.
Manolo en Ignace waren niet echt super getraind omdat ze in de kerstvakantie bijna niet hadden kunnen klimmen vanwege het slechte weer in Spanje.Vorig jaar waren ze beiden Vlaams kampioen en ze wilden dit graag dit jaar weer zijn.Ze topten beiden hun routes in de selecties zodat ze verzekerd waren van een plaats in de finale.David Leduc was speciaal teruggekeerd uit Turkije en was blijkbaar in supervorm want hij topte als enige in de categorie Juniors zijn twee routes.Anak Verhoeven was ook in vorm want zij topte als enige de eerste selectie route.Ook Céline Cuypers,Laure-Ann Stevens,Nils Lemiere,Laura Van Bruysel ,Cédric Binst en Yannick Lis van het Klimax wedstrijdteam behaalden de finale.
De verwachtingen waren hoog gespannen want het Klimax team wou graag een eerste plaats behalen in de teamrangschikking .Ignace klom super in de finale en kon de laatste greep tikken.De favoriet Sebastien Berthe topte deze route en werd eerste .Ignace was tevreden want in de vorige wedstrijd in Stone Age eindigde hij op een vierde plaats.Hij was nu ook eerste Vlaming en dus Vlaamskampioen in zijn categorie Jongens A.Manolo begon gezwind aan zijn finale route.Halverwege maakte hij een foutje en was het over .Hij was enorm teleurgesteld.Hij behaalde toch nog een zesde plaats .Hij was nog eerste Vlaming in zijn categorie zodat hij toch ook dit jaar Vlaams Kampioen categorie jongens C werd.

Anak en Laure-An vervulden hun favorietenrol en werden eerste in hun categorie.Céline Cuypers werd tweede Categorie C meisjes .De junioren Laura en David stonden ook op het podium met hun derde plaats.Yannick Lis werd zevende en Cédric Binst achtste.

Het klimax team had dus goed geklommen .Klimax werd zelfs afgeroepen als winnaar maar achteraf bleek dat L'Escale had gewonnen.
De volledige resultaten kan je weldra terugvinden op http://www.bvkb.be/ .

De Vlaams kampioenen voor 2010 zijn :

Meisjes D : Laure-Ann Stevens
Jongens D : Nils Lemiere
Meisjes C : Céline Cuypers
Jongens C : Manolo Debreyne
Meisjes B : Anak Verhoeven
Jongens B : Cédric Binst
Meisjes A : Fien Van Huyse
Jongens A: Ignace Debreyne
Meisjes Junioren : Laura Van Bruysel
Meisjes Junioren : Siebe Van Hee

zondag 10 januari 2010

Manolo en Ignace op podium in Open Bloc 2010


Vandaag was het de eerste wedstrijd van het jaar in klimzaal Blok te Antwerpen.Het was een boulderwedstrijd.Dit jaar was er een categorie voor de jeugd -16 jarigen.Ignace is 15 en kon dus nog bij de jeugd meedoen.Manolo moest het opnemen tegen 15 jarigen.
Hij bleef echter positief en klom zo goed als hij kon.Van het klimax team waren ook Céline Cuypers,Laura Van Bruysel en Cédric Binst aanwezig.
Tijdens de selecties moest je zoveel mogelijk routes van de 30 boulders proberen te toppen want slechts de 4 besten van de selecties mochten aan de finale deelnemen.Het puntensysteem was heel doorzichtig omdat een boulder van dezelfde kleur hetzelfde aantal punten had.Zodat je zelf je totaalscore kon bereken.Tot grote verbazing behaalde Manolo een finale plaats samen met zijn broer Ignace.Ook Laura was verbaasd dat ze in de finale want ze wou eigenlijk na de selecties naar huis.In de finales behaalde ze de 4° plaats.Céline had zich geamuseerd maar was met haar 11 jaar nog iets te jong voor een finale plaats;

In de finale kreeg je 3 pogingen in 5 minuten om een boulder te toppen en er waren drie finale boulders.De finale routes waren echter te zwaar voor Manolo en Lorenzi Simon ,een andere 12 jarige in de finale want geen van beiden slaagden erin een route te toppen of een bonus te halen.
Ignace kon in zijn eerste en tweede finaleroute de bonus tikken maar niet vasthouden.Joris Aerts behaalde één bonus .De laatste route werd dus beslissend.Ignace moest eerst klimmen en topte de route in de eerste poging.Super ! Joris kon nog winnen maar dan moest hij de laatste route ook toppen.Hij was echter vermoeid en kon de bonus halen maar niet de top.Ignace was dus gewonnen ! Omdat Manolo beter in de selecties had geklommen dan Simon eindigde Manolo nog op het podium met een 3° plaats.De broers Debreyne stonden dus een keer samen op één podium en dat is toch uniek !
Het was een leuke en zeer goed georganiseerde wedstrijd met mooie boulders ,veel volk en ambiance !
Bedankt Seppe ,Simon en alle vrijwiligers !

De finale uitslag
Jongens -16 Jaar
1.Ignace Debreyne
2.Joris Aerts
3.Manolo Debreyne
4.Simon Lorenzi

Meisjes - 16 jaar
1.Chloé Caulier
2.Fien Van Huyse
3.Emilie Guerit
4.Macq Chloé

Mannen + 16 jaar
1.Kevin Lopata
2.Gabriel Pavel
3.Tom Vencken
4.Brecht Porrez

Vrouwen + 16 Jaar
1.Magali Hayen
2.Alanya Ahu
3.Leisbet Willockx
4.Laura Van Bruyssel

Volledige uitslag komt op
http://blokopen.belclimb.net/

zaterdag 9 januari 2010

Foto's El Chorro

Foto's staan nu op :
http://picasaweb.google.com/THEREDMONKEYS/ElChorro02?feat=directlink

zondag 3 januari 2010

El Chorro Spanje 2009-2010

Tijdens de kerstvakantie trokken we naar El Chorro in het zuiden van Spanje.
Op Zondag 20 December wilden we met het vliegtuig vertrekken maar het had de zaterdagnacht veel gesneeuwd en op de website van de vlieghaven in Zaventem zagen we dat de meeste vluchten geannuleerd werden of heel lange vertragingen hadden.
Na lang afwachten besloten we toch maar naar de vlieghaven te gaan .Gelukkig want onze vlucht was wonderbaarlijk niet vertraagd of uitgesteld.
Drie uur later stonden we dan in Malaga waar het die dag 14 graden en zonnig was geweest.
We waren afgetraind en super gemotiveerd om eindelijk nog eens buiten op de rotsen te kunnen klimmen.
De volgende dag was het echter een hele dag aan het regenen.Het water viel met bakken uit de hemel.Geen paniek,dit kan wel eens gebeuren.Spijtig genoeg bleef het zeven dagen aan een stuk gieten.Dit hadden we niet verwacht .Zelfs de enorme overhangende grotten waar het normal nog droog is als het regent waren nu omgevormd tot een douche van druppelende colonetten.

We bleven echter positief en in plaats van te klimmen , speelden we nu de toerist en bezochten de toeristische trekpleisters in Malaga,Granada en Ronda.Ook overdekte shoppingcenters kwamen aan bod.

De andere 5 dagen die we ter plaatse waren beter maar toch nog erg wisselvallig.Op de twee super zonnige dagen die we hadden, klommen we dan ook van s'morgensvroeg tot het donker werd.Omdat het zoveel geregend had was de keuze van droge routes echter erg beperkt.

Ignace klom toch nog twee 7C's telkens in de tweede poging : Calvo Potron en Siempre fuimos punkies, een 7b à vue Kom Ombo en een 7b Flash Vete Al Infierno
Manolo klom twee 7a (Hakana club en Pecho latta) en één 7a+ (Ha kuna Matata) Toprope .
Karen twee 6c's toprope : Uno llora siempre en El Navegador (L1).
Carl klom een 7B Flash Kom Ombo.

Dit is het tweede jaar dat we in de kerstvakantie naar El Chorro zijn gegaan en gezien het vorig jaar ook geen stabiel weer was ,raden we deze bestemming dan ook niet aan voor deze periode.