maandag 26 april 2010

Sponsor eens een goed doel : Duchenne Heroes

Een ex-collega van Carl : Erwin Servranck gaat zich dit jaar sportief inzetten voor een goed doel door deel te nemen aan de Duchenne Heroes tocht .Een mountainbiketocht met dagelijkse ritten van gemiddeld 100 km van Wiltz (Luxemburg) tot Leuven (België) van 12 tot 18 September 2010.Alle sponsoring is natuurlijk welkom voor deze toffe gast.
Surf naar www.duchenneheroes.be, onder de deelnemerslijst zal je Erwin Servranckx terugvinden (nr. 27), als je op zijn naam klikt zal je in het scherm terecht komen waar je een sponsorbijdrage kan doen.


´Wanneer je te horen krijgt dat je zoontje een ongeneeslijke spierziekte heeft, stort je wereld in. Veel ouders van kinderen met Duchenne leven met een gevoel van onmacht en onrechtvaardigheid. We moeten alles op alles zetten om genezing mogelijk te maken. Voor mijn zoontje komt het waarschijnlijk te laat, maar voor de toekomstige patiëntjes zijn we misschien op tijd´ (Margreet, moeder van Daan)

donderdag 15 april 2010

Saint Léger du Mont Ventoux Frankrijk

Na de Calanques hadden we nog besloten enkele dagen naar Saint Léger du Mont Ventoux te gaan.Ignace moest namelijk op stage naar Imst in Oostenrijk vanaf woensdag en Karen moest vrijdag naar een cursus.Het zou dus maar een kort verblijf worden.We boekten een chalet op camping Les trois Rivières in Entrechaux.Je kan deze chalet per dag boeken voor 55 € voor 4 personen.Wij verbleven in Bungalow N° 7 en dit was een moderne en mooi uitgeruste chalet.
http://www.camping-les3rivieres.com/
Vlakbij de camping is ook een klimgebied Les Trois rivieres.Echter dit is niets vergeleken met het gebied in Saint Léger du Mont Ventoux.Dit is echt een mooi klimgebied.Je moet hier wel in de 7de graad klimmen want zelfs de 6de graads routes zijn geen weggevers.
Wie kwamen we hier nu tegen?De familie Verhoeven - Patti,Wim en Anak.Wij dachten dat ze in Arco zaten maar ze zijn van idee veranderd omdat Anak toch niet met het Belgisch team op stage zou gaan naar Imst.Anak had al een 8a gedaan en we zagen haar ook een 7C doen .

Prestaties
Ignace klom een 7C à vue Moby Dick
Carl klom een 7B à vue Le temple de Meduse met de setjes aan de gordel.
Manolo klom een 7B toprope Le temple de Meduse
Karen vond de 6de graads route hard maar probeerde ze toch toprope.

We hadden één dag schitterend warm weer en één dag bewolkt,regenachtig en koud weer.
We vonden het echter een schitterend gebied waar we zeker nog eens wilden wederkeren.
Na twee klimdagen terug naar België zodat Ignace de volgende dag naar Imst op stage kon vertrekken.Volgend jaar plannen we wel weer twee weken buiten te klimmen want 10 dagen vonden we toch wat te weinig.

Calanques 2010 Frankrijk


De eerste week van de paasvakantie(3-10 April 2010 ) zijn we gaan klimmen in de Calanques.

Al enkele jaren doen we dit samen met een andere klimfamilie namelijk Dirk en Katja en hun kinderen Iris en Alec.Ook Tom en Nico waren er naar jaarlijkse traditie bij.Nico had vorig jaar in Sardinië zijn been gebroken en had nog wat pinnen in zijn been.Hij kon nog niet klimmen maar wou deze uitstap toch niet missen.Tom moest zijn toekomstige echtgenote Chrisje in België achterlaten .Zij had namelijk niet genoeg verlof om te kunnen meegaan.Op 15 mei trouwen ze !!

Tom melde ons op het einde van de vakantie dat Chrisje in verwachting is.

Dirk had een huis gehuurd in Cassis. Een mooi ruim huis met alle voorzieningen die we nodig hadden.Zelfs een ruime tuin en zicht op de Middelandse zee.Het meubilair was wel wat verouderd.Je kan het bekijken op http://location.cassis.neuf.fr/ .Prijs was 1580 € voor één week voor 10 personen.Zeker niet goedkoop maar je betaalt dit omdat je in Cassis zit.Er was Wifi internet , een enorme TV ,een vaatwas,oven,....kortom alle luxe.Strand was ook maar 5 minuten wandelen. Update 16/02/2011 Link naar huis bestaat niet meer maar je kan huizen huren op volgende site http://www.cassis-calanques.org/

Wie kwamen we hier tegen ? De familie Berthé - Eric,Sebastien ,Jonathan en Guillaume.

We kwamen hier natuurlijk om te klimmen.Volgende sectoren hebben we bezocht :
Les Goudes
Mooi gebied dat nog niet afgeklommen is en dat dicht bij Marseille ligt.Vanuit Cassis 40 minuten met de auto en dan nog eens 30 min stappen. Grotte de L'ermitte en omgeving was de plaats waar we veel hebben geklommen.Ignace klom hier een 8A route Le Denti.
Paroi des toits
Een gebied met vooral overhangende routes.Heel mooi maar we vonden dit toch al iets meer afgeklommen.30 min met de auto en 45 min stappen
Oasis
30 min met de auto en 45 min stappen.Een mooi gebied dat ietswat verscholen ligt maar zeker de moeite waard.
Port Miou
Hier zijn enkele gemakkelijkere routes op dal .5 min met de auto en 10 min stappen.
Morgiou
Tom,Dirk en Alec deden de Bora Bora route een traversé langs het water.Je mag wel geen schrik hebben van de meeuwen die daar rond je vliegen.

Prestaties : Ignace klom een 8a Le Denti en een 7C+ 48 Heures als beste prestatie
Manolo een 7a top rope en een 6c Flash.Alec verbrak zijn beste prestatie door een 7a voor te klimmen Pierre qui roule zodat we s'avonds champange hadden.Tom klom 2 7b's en Dirk 1 7b.

Vandalisme : De Calanques is berucht voor het inbreken in de auto's.We waren daarom uiterst voorzichtig om niets in de auto achter te laten.Ook parkeerden we de auto op plaatsen die druk bezocht worden.De laatste dag hadden Dirk en katja echter nog zin om de laatste uurtjes in de Calanques te verblijven.Ze hadden hun volgeladen auto geparkeerd waar ze dachten dat het veilig was maar bij hun terugkomst was de deur geforceerd met een koevoet en laptop,klimtouw,kleren.... eruit gepikt zodat ze toch een slechte nasmaak hebben van deze vakantie.Je bent dus verwittigd als je naar dit gebied gaat.Het risico is enorm groot op inbraak !

vrijdag 2 april 2010

Belgisch kampioenschap Seniors

Zaterdag 27 Maart 2010 vond het Belgisch kampioenschap klimmen voor de volwassenen plaats te Louvain La Neuve.Ignace nam voor de eerste keer deel aan deze wedstrijd.Hij miste van de twee qualificatieroutes telkens nipt de laatste grepen .Hij stootte daardoor niet door naar de finales en was teleurgesteld want 15 andere mannen lukten er wel in.Na de qualificaties zijn we naar huis gegaan want Ignace wou nog studeren.De finale en superfinale duurde tot middernacht en was dus een slopende wedstrijd.De wedstrijd werd zelfs uitgezonden op TV op de RTBF!
Reportage RTBF op :
http://www.rtbf.be/sport/nos-emissions/week-end-sportif/au-menu-du-week-end-sportif-2803-71667
Uitslagen op :
http://www.belclimb.net/news-details.asp?ID=1930&sid=